Un melc, doi melci, trei melci… toți melcii?!

Pe primul melc îl ridici din mijloc de trotuar și-l pui în grădina/ curtea oamenilor fiindcă era cât pe ce să-l calci (ți-a și sunat în cap crrrroc de cochilie, uuuf!) sau e alături deja de vreo 2 cadavre de melci și vrei să-l salvezi. Apoi urmează al doilea melc de salvat și al treilea și îți dai seama că tu – ființă care nu vrea să discrimineze și să ajute doar un melc să nu fie scofâlcit- tocmai te-ai înhămat la salvarea tuturor melcilor… din lume? din oraș? Eh, măcar până reușești să ajungi la destinație. Băi, chiar îs cu mintea-n boscheți, îți zici, să-mi imaginez că pot să reduc mortalitatea la melci. 

Ieri am urcat una bucată pantă a la Cluj tot aplecându-mă să iau melci din cale și să-i mut la locuri cu verdeață. Dacă aș fi mâncat melci, aș fi avut de-un dineu. A fost un episod scurt de ”hai să salvez lumea ca să mă simt eroină”. Save-the-world-so-you-don’t-have-to-save-yourself.

Azi am ales altceva. Choose life. My life.melc

Poate că se va da și singur la o parte până când e vremea ca mașina să pornească. Poate nu.

M-am simțit mai bine să iau melci din cale sau să-i las pe jos? Hm… m-am simțit ușurată să-mi dau voie să fac și una și alta. Și să ajung la ”extraordinara revelație” că îmi pot manifesta compasiunea față de melci pur și simplu prin a fi atentă să nu-i stropșesc. Dacă ceilalți oameni fac asta sa nu, e în afara responsabilității mele și a controlului.

Note to self and others: Compasiunea și bunătatea (kindness-ul, de fapt) sunt minunate, dar trebuie să le exersezi și cu tine și nu doar haotic, pe ce se nimerește în jur.

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Eu cu mine şi cu Ralu și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s