Două cărţi poştale: una din Kiev, una din Sochi

Situaţia din Ucraina e departe de a se fi potolit aşa încât cărţile poştale pe care le-am primit în februarie încă spun la fel de multe. De fapt, mereu vor spune. Sunt primite de la tinere necunoscute, care sunt şi ele înscrise ca şi mine pe Postcrossing.com, o platformă online prin intermediul căreia fac schimb de cărţi poştale oameni dornici să scrie de mână şi să primească poştă adevărată de peste tot din lume.

Entuziasmul fetelor de a participa la mari evenimente ale timpului lor, dar să ne gândim puţin la contextul în care acest acelaşi fel de entuziasm se descătuşează şi să ni le imaginăm acum întâlnindu-se la vreun program de masterat în străinătate. Două fete care au deja atâtea lucruri în comun, dar e o uriaşă prăpastie între ele. Nici măcar cărţile lor poştale nu au ajuns împreună: cea din Ucraina e pe panoul de pe biroul meu şi o văd mereu, cea din Rusia e în teancul cu cărţi poştale din dulap.

Cartea poştală din Kiev a fost trimisă în 8 februarie 2014:

Ucrainian

„Hello! I’m Kate, 21, from Kiev, Ukraine. As you are a journalist, I thought that you might be interested in current events that take place in Kiev now. It is so called „Euro-revolution”. You can see how many people participating in it, I’m among them. Have a nice day!”

Cartea poştală din Sochi Olympic Village a fost trimisă în 13 februarie 2014 de Iulia:

Sochi 2014

„Hi! I’m writting to you from the Olympic Games in Sochi! Now Russia is playing hockey with Slovenia. We are winning. 😀 Actually, I work here as a volunteer. I really like the experience I get here. And in future I’d like to participate in Olympic Games somewhere else! So, I’m having fun! Hope you too! Enjoy my card :)”

Acelaşi entuziasm, aceleaşi valuri ale tinereţii, dar fetele astea se scaldă în ape foarte diferite… Asta îmi aminteşte: „Ce ne uneşte ne şi desparte” – probabil cel mai deştept vers de la Alternosfera.

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Văzute/ văzubile și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s