Tutu şi mucegai

Corpul de balet din Cluj

Să nu-mi spuneţi că baletul e neinteresant, fiindcă pozele cu bărbatul îmbrăcat în tutu roz în tot felul de decoruri pentru a-şi amuza nevasta bolnavă de cancer au ajuns virale. Să nu-mi spuneţi că baletul e neinteresant fiindcă filmul cu bărbaţi în izmene sigur l-aţi văzut cel puţin odată (şi încă o dată în treacăt, că era la tv şi voi eraţi în cameră şi…). Şi să nu-mi spuneţi că nu v-ar fi interesat povestea unor balerine asiatice venite la Cluj fiindcă ştiu prea bine care e fascinaţia îndreptată spre femeile cu ochi oblici. 

Fiecare mai avem parte de câte un val de melancolie care ne buşeşte în faţă când scotocim după ceva prin dosare vechi din calculator, nu? Nişte poze pe care le-am făcut în timpul repetiţiilor de acum vreo 5 ani la un spectacol de balet („Paquita”) în Cluj mi-au amintit cum mă simţeam când mergeam pe teren şi ştiam că, indiferent ce aş vedea, auzi şi afla, trebuie să înghesui tot în maxim 1.700 de semne. În principiu, 1.500. Şi dacă vroiam poză mare – 1.200. M-am mulţumit să le fac poze, cât mai multe poze şi nu am stat la poveşti cu balerinele – mai ales cu cele două asiatice proaspăt ajunse la Cluj în corpul de balet – fiindcă ştiam că abia pot înghesui în text ce îmi spuse deja prim-balerinul Roland Podar, conducătorul corpului de balet. Materialul meu din vremea aia încă e aici: http://www.clon.ro/balet-clasic-premiera-de-cluj/news-20090414-04541397 Are 1.643 de semne.

Poate că o să am cândva un loc unde să pot spune astfel de poveşti şi o să şi ştiu să le spun căci simt că le-aţi citi şi v-ar bucura. Dacă ele, poveştile, şi-ar croi un drum spre voi. 

Poveşti îmbrăcate în tutu de la Cluj nu am observat în ultimii ani decât atunci când venea baletul rusesc pe gheaţă, iar poveştile se axau pe felul în care e acoperită scena cu gheaţă, de unde e adusă gheaţa, cum e păstrată etc. Însă oamenii şi energia lor sunt ingredientele care ne menţin flacăra proprie vie, nu gheaţa.

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Văzute/ văzubile și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tutu şi mucegai

  1. Pingback: Din film în film, voyage-voyage | Zoldike's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s