Contraste

Să vă uitați la filme, copii! 🙂 Mai toate vacanțele mele de vară au trecut fără filme pentru că n-aveam caculator și internet pe-atunci și nici două televizoare, iar ai mei se uitau la divertisment și talk-show-uri. La orele când aveam eu televizorul în primire erau numai seriale proaste, așa că de la „Tânăr și neliniștit”, „Santa Barbara” la „Sunset Beach” și alte asemenea pe care nu le mai țin minte. Serialele pentru copii erau faine, dar numai sâmbătă dimineața câte un episod din „Pippi Șosețica”, „Drumul spre Avonlea”, „Lassie”, „Black Beauty” – serialul cu o fetiță care avea un cal, „Toate pânzele sus”, „Sinbad”… La lungmetraje am o lungă listă de filme pe care aș fi putut să le văd, dar nu le-am văzut. Și, în mod ironic, scriu la un site de cinematografie. Fiindcă am terminat jurnalism și fiindcă m-am îndrăgostit de filme la TIFF în 2010. De la TIFF încoace adorm din ce în ce mai puțin la filme, dar e foarte greu să îmi resetez creierul să nu intre în hibernare după generic. Încă mai văd filme din două bucăți, jumate într-o seară și jumate în alta. Alaltăieri și ieri am făcut așa cu „Blue Valentine”, un film superb despre dezdrăgosteală. Aș fi vrut să pot convinge personajele lui Ryan Gosling și Michelle Williams că nu au încercat nici pe departe destul de tare să rămână împreună și să fie fericiți. Dar probabil că nu m-ar fi ascultat, porniseră de la început cu bagaje nasoale. Ea însărcinată cu copilul altcuiva, el idealist și fără liceu terminat. După ce acum vreo două săptămâni am descoperit un film (Viața și epoca lui Reynaldo Arens / Before Night Falls) în care Javier Bardem a jucat cu Johnny Depp, iar Johnny avea rolul unei prostituate de închisoare – un fel de transexual, aseară m-am uitat la un film în care Depp îl to

t cară în spate pe Leonardo DiCaprio. Depp era foarte tânăr, iar DiCaprio un adolescent. „What’s Eating Gilbert Grape” e filmul, Depp e Gilbert și am aflat nu doar ce îl rodea pe Gilbert, dar și ce rodea Gilbert. Nu se potrivește cu vremea de afară, cu troienele fabuloase de zăpadă de acum din Cluj, e de-a dreptul contrastant, dar mă bucur că acum știu că Gilbert rodea o felie de lubeniță. Dacă n-a fost să văd asta într-o vacanță de vară la țară, e bine și într-o seară de iarnă.

Reclame

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Văzute/ văzubile și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s