Cum să faci artă din daddy issues

Lana Del Rey e un produs mediatic. Așa, și? E faină. Am auzit-o prima dată pe radio 977, cu „Kinda Outta Luck” și tot așteptam să o redifuzeze. Apoi am căutat-o pe YouTube și o ascultam acolo, dar nu e ca și cum mi-ar fi trecut prin cap să mai ascult și altceva de la ea. De cele mai multe ori fac așa când descopăr o piesă nouă – o ascult până la obsesie, dar mai mult nu. Metodă foarte greșită, anti-Tanică. Tana știe să Google-uiască muzică, ceea ce vă doresc tuturor.

Pe parcursul anului trecut muzica Lanei a apărut pe ici pe colo, tot mai des. Ea scoate primul ei album, „Born To Die”, în ianuarie. Primul album super-oficial, că a mai avut unul apărut cu numele ei adevărat, Lizzy Grant, album ce a fost retras de pe piață. Da, se spune că și-a pus silicon în buze să fie mai apetisantă și că se folosește de imaginea glamour a vechiului Hollywood și își spune „gangster Frank Sinatra” – cei doi producători de muzică cu care scoate albumul sunt producători de hip-hop. ana îi sperie pe câte unii pentru că e prea bine ambalată și prea… perfectă. Spune chestii de genul că vrea ca muzica ei să fie echivalentul sonor al unui film cu Vincent Gallo. Bun, înseamnă că știe să se vândă. E ceva ce ar trebui apreciat, că doar succesul nu vine fără muncă, sigur că sunt acte deliberate care duc la el. Dincolo de asta, esențial e că are voce, compune muzică în felul ei personal și cântă versuri interesante. Că are sau că și-a fabricat daddy issues ca să aibă despre ce cânta, cert e că îi iese bine umorul negru stors din relații eșuate, imaginare ori ba. Bloggerii din America și de prin alte părți cică o urăsc. Dragă Lana, și ăsta e un blog, eu nu te urăsc. 🙂

Imaginea pentru albumu Lanei, Born To Die

Primele videoclipuri ale Lanei au părut sau au fost făcute de ea, home made video, cu inserturi din filme vechi și filmări cu web-cam-ul. Apoi s-a aflat că are în spate o mare casă de discuri – Interscope. Unii au început să o urască fiindcă ar fi falsă, construită, Cal Troian. „Am găsit și am montat toate acele clipuri singură. În ultimele patru săptămâni am angajat specialiști în copyright să îi contacteze pe unii și alții și să ceară aprobare pentru acele videoclipuri, dar eu am găsit imaginile acum zece luni , căutând cuvinte cheie pe YouTube. Nu e ca și cum acele videoclipuri ar fi chiar așa de bune. Aș prefera să nu mai fie online, dar oricum. Sunt al dracu de ciudate. Nu e ca și cum intenționam să arate așa, dar cu acele materiale lucram în vremea aia. Nici nu sunt sigură dacă sunt reprezentarea cea mai potrivită a ceea ce aș fi vrut să fac dacă aveam mai mulți bani”, a spus ea într-un interviu pentru Complex.com.

„Is it wro-wrong that I think it’s kinda fun

When I hit you in the back of the head with a gun?

My daddy’s in the trunk of his brand new truck

I really want him back but I’m flat outta luck.”

„You can be the boss, daddy
You can be the boss
Bad to the bone, sick as a dog
You know that I like, like you a lot
Don’t let it stop…”

Complex: Anytime I talk to someone who’s facing backlash, it’s always “Whatever” or “Haters are going to hate.”
Lana: I don’t feel that way. I’m not that cool. I feel like I want to fucking kill myself. It’s miserable.

Așa că n-o urâți pe Lana că după aia nu mai cântă!

Lana pe Facebook și Lana pe Twitter.

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Văzute/ văzubile și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s