Prioritate la hipermarket pentru femeile balonate din Cluj

To share is to care!Add to FaceBookAdd to Twitter

Pentru a nuştiucâta oară într-un an s-a fisurat furtunul de la duş aşa că trebuia cumpărat altul. Ne mai trebuiau şi alte câteva chestiuţe aşa că ne-am pornit spre hipermarketul Cora. (Magazinele de cartier ne lasă indiferenţi de când hiper-adaosurile lor ne cam lasă cu buzunarele goale. Long live the hipermarkets!)

Am pus în coş cele câteva chestiuţe atent bifate de pe listă şi ne-am dus la casă să le plătim. În faţă era doar un cuplu mai în vârstă care deja punea cumpărăturile în coş aşa că trebuia să meargă repede. Casieriţa bulibăşise bonul şi sunase un superior să vină să-i anuleze oareşce produs. Mi-am zis că se mai întâmplă şi nu mi-am dus gândul mai departe. Eram încântată că reuşiserăm să ne ţinem de listă şi să nu mai stricăm bani pe nimic strict necesar şi de urgenţă.

Ne-a venit rândul, femeia de la casă a scanat câteva produse şi apoi…

– Trebuie să opresc bonul! Doamna are prioritate.

Şi ne indică persoana din spatele meu, care era ceva mai înaltă decât mine, cu păr prins în coadă, în blugi şi cu un tricou roşu. Nu era o persoană cu nevoi speciale, cel puţin nu cât să îţi dai seama dintr-o privire. Ea şi bărbatul cu care era cumpăraseră o găletuşă cu smântănă şi nişte sticle de suc la promoţie. Noi cumpăraserăm ceva mai mult, deci nici din cauza cumpărăturilor nu se justifica prioritatea.

– Aveţi prioritate!, îi spune casieriţa femeii. Vreţi prioritate?

Femeia, confuză, cu mâinile împreunate peste piept, ţinând portmoneul şi o pungă, dădu din umeri ca şi cum nu ar ştii ce să facă, iar din cap ca şi cum ar vrea prioritatea.

Câteva secunde am dezbătut în cap dacă e sau nu foarte nesimţit din partea mea să cer explicaţii, dar din moment ce mi se spusese să mă pun iar la coadă pentru cealaltă jumătate de cumpărături, era cazul să ştiu de ce. M-am mai uitat încă o dată la cealaltă clientă, să mă asigur că nu îmi scapă ceva evident. Nu, nu îmi scăpa, aşa că am întrebat.

– Dar de ce întrerupeţi bonul? De ce are doamna prioritate?

– E însărcinată! Aceasta e o casă prioritară, veni răspunsul sigur ca de ginecolog, al casieriţei.

Total neconvinsă, mă uit iar la femeia de lângă mine care se făcuse roşie ca tricoul ei.

– Sunteţi însărcinată?

– Nuuu!, a şuierat aceasta în timp ce bărbatul care o însoţea se prăpădea de râs.

Poate acum e bine să precizez că angajata hipermarketului Cora avea o circumferinţă în talie cât trei de mine aşa că prea i se potrivea rolul de a face o femeie să se simtă prost din cauza unui colăcel. Tipa „însărcinată” avea o burtă considerabil mai mică decât a mea, doar că ea făcuse nefericita alegere de a-şi lua un tricou cam scurt şi i se vedeau 2 cm din burtică.

Casieriţa şi-a cerut scuze, bâjbâind, descumpănită. Ne-a făcut şi al doilea bon şi ne-a dat ceva foicică publicitară în care scria că dacă ai cumpărături de peste 60 de lei primeai 2 seturi de abţibilde de la DreamWorks. A, acum mă atinsese la coarda sensibilă. Păi printre abţibilde puteau fi şi din Shrek! Numai că aveam două bonuri, care nu mai depăşeau suma de 60 de lei. Aşa că am mers şi ne-am cerut drepturile! Casieriţa a comentat că nu poate, că suma nu se încadrează, dar i-am spus că nu e vina mea că ea (vaca!) a întrerupt bonul (ca să stânjenească o femeie cu siluetă perfect normală).

Una peste alta am râs bine, tot drumul până acasă. Ceea ce am înţeles eu din asta e: fetelor, înainte de a merge la cumpărături la Cora, beţi multă apă minerală ori mâncaţi o porţie sănătoasă de fasole frecată. Veţi avea prioritate! 🙂

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Făcute/făcubile și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Prioritate la hipermarket pentru femeile balonate din Cluj

  1. Pingback: Prioritate la hipermarket pentru femeile balonate din Cluj | Shopping Stories

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s