Momentul potrivit de-a fi în rând cu lumea

To share is to care!
Add to FaceBookAdd to Twitter

Îmi plac să fie mari, rotunjoare, bondoace chiar. Atunci când le atingi, şi-ţi vine să le strângi în mână, să rămână pe ele urma degetelor, dar numai pentru o clipită. Apoi, pielea să li se destindă, fermă, şi să-şi reia forma voluptoasă de mai-nainte.

Îmi plac întinse în faţa mea, aproape goale. Cu puţină ceapă şi-un stropişor de maioneză. Vinetele!

Ah, ieri, pe drumul de la piaţă acasă mirosea a vinete coapte din toate părţile.E acum ori niciodată pentru vinetele care tânjesc să-şi prelungească viaţa prin borcanele ori congelatoarele oamenilor. Eu nu fac zacuscă, n-am înaintat în grad într-atât, ci am luat 5 kg sp le coc şi să le pun la congelator pentru salată.

Dacă e vreun moment de-a fi bine în rând cu lumea, acum e. Vinetele sunt 1.5 lei/ kg (la aprozarul de cartier) sau 2 lei – preţul aliniat la piaţă, în Cluj. Cele de la aprozar au fost mari şi frumoase şi le-am preferat celor din piaţă fiindcă erau vecine cu dovleci, de care în piaţă nu am găsit neam. Dovlceii tot 1.5 lei / kg sunt, mari, dar cruzi şi fără seminţe. Pe ei i-am ras şi călit în ulei de măsline, cu condimente (sare şi ierburi), să-i pun la congelator pentru sufleu. Mă gândesc să încerc să pun la congelator şi două vinete tăiate în felii mai groase, să mai pot face la cuptor cândva, când nu vor mai fi la piaţă.

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Familiarităţi, Făcute/făcubile și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Momentul potrivit de-a fi în rând cu lumea

 1. DianaEmma zice:

  Unele obiceiuri ale „lumii” chiar sunt bune tuturor. 😛 Acuma și cât timp și chef are fiecare. 😀
  Eu regret că nu am pus căpșuni și cireșe și fructe de pădure la congelator, din vremea când aveau prețuri acceptabile.

 2. onnahcublog zice:

  mmm, ce pornovinete 😀

 3. ana maria zice:

  Nu stiu cat de bine sta mancarea la congelator daca este sarata :-s. Amu o sa vezi tu 😛

  • zoldike zice:

   Tu, dragă, eu am încercat. 😛 Nu am pus multă sare, sper să stea. Deocamdată pungile sunt bocnă, semn că sarea nu le-a afectat procesul de îngheţare. Dacă nu rezistă, o să caut pe net metoda de a pune la borcan, deşi am făcut super curăţenie în debara şi am aruncat borcanele. Mai am două de la fasolea păstăi cumpărată între timp. Ar fi de râsu’ curcilor să cumpăr fasole la borcan ca să am în ce pune dovlecei şi vinete. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s