Trenul privat cu bilet cu preț minunat

To share is to care!

Add to FaceBookAdd to Twitter

TFG, Cosmin si un nene

„TeducTeducTeducTeducTeducTeducTeducTeduc” e ceea ce li se pare unora că spune trenul atunci când alunecă pe şine. Doar că din cauza preţurilor – raportate la condiţii – îţi vine să spui „NumersiNumersiNumersi”. Soră-mea, care stă la Târgu-Mureş, a descoperit în primăvară, când m-a vizitat la Cluj, un tren privat. L-a văzut întâmplător în gară, pe peron, dar de la ghişeu nu a putut afla nimic. Biletele se vindeau din tren aşa că n-a avut probleme să călătorească şi să scape de staţionarea într-o gară de legătură. Am încercat şi eu trenul de curând şi am decis să povestesc de el fiindcă poate vrea cineva să meargă la Târgu-Mureş la Peninsula fără să stea prin Războieni sau Deda câteva zeci de minute, că CFR nu are curse directe Cluj – Târgu-Mureş. În plus, trenul privat de la Transferoviar e şi semnificativ mai ieftin: 15 lei bilet întreg, 7.5 lei pentru studenţii care prezintă legitimaţia de la facultate (doar legitimaţia). Prin comparaţie, un bilet întreg la clasa a II-a CFR, de la Cluj la Târgu-Mureş, costă aproape 36 de lei.

CFR, preţul unui bilet Cluj - Târgu-Mureş

Trenul privat de la Cluj la Târgu-Mureş (şi retur) circulă numai vinerea şi duminica. Tarifele sunt aici, pe site-ul companiei. Rutele nu sunt foarte multe şi nici foarte dese (Cluj-Oradea, Cluj-Bistriţa, Galaţi-Bârlad, Cluj-Târgu-Mureş, Oradea-Felix, Buzău-Nehoiaşu şi Caransebeş-Boutari), dar merită o privire pe site, fiindcă trenul privat e incomparabil mai ieftin şi mai civilizat decât cele de stat. Trenurile private seamănă cu cele de stat, probabil de la CFR au fost cumpărate, însă pentru că nu sunt folosite de toţi cerşetorii şi nespălaţii, sunt curate, iar wc-urile au până şi hârtie igienică. Am aflat de la taxatorul din tren că la Cluj tocmai s-a deschis casierie Transferoviar în gara mare şi biletele se pot cumpăra de acolo. Dacă nu, din trenul privat, dar cu ceva suprataxă. Tot de la casieria lor se poate afla şi linia pe care intră trenul în gară. Dacă nu, pe panoul electric de afişaj apare trenul, cu numărul lui de identificare disponibil pe site (de exemplu cel de la Cluj la Târgu-Mureş şi retur e „15206”).

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Făcute/făcubile, Văzute/ văzubile și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Trenul privat cu bilet cu preț minunat

  1. DianaEmma zice:

    Și eu am mers prima dată astă iarnă cu el și am fost plăcut impresionată, de la confort, la serviciile oferite. Cel puțin la noi conductoarea a fost o dulceață de doamnă. A fost promptă când ne-am suit în tren 9ne era jenă chiar că ne ajuta cu bagajele), ne-a lăsat 10 minute să ne așezăm bine înainte să vină să facă biletul, etc.

  2. Teo zice:

    Mie-mi place sloganu TFG „Vrei sa mergi cu nasu? TFG iti da ocazia!”
    Nu stiu cum e TFG-ul in materie de confort, dar pe Deva-Timisoara este o alta companie privata, si anume RegioTrans. Cu Regiotrans as zice aceeasi situatie: curatenie, controlori amabili, au ei o vorba daca se suie cineva care n-are bani de bilet „da-te jos repede ca asta e tren privat, e patronu in tren, hai repede…”, daaaar in materie de confort e oribil. Scaunele au fost gandite extrem de prost la aceste trenuri ceea ce le face un fel de „sageata albastra” cu care nu va recomand sa mergeti drumuri mai lungi de 1 ora…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s