Tortul de iaurt cu ananas

La cererea publicului (aka Raluca Mara), Oana prezintă în premieră la mine pe blog reţeta tortului care aproape că se face singur. Sau se mănâncă singur?! ;)) Nu mai ştiu cum era faza, e clar că trebuie să îl văd din nou pe farfurie pentru a cerceta îndeaproape.

Se bate 1 plic de frişcă sau 200 gr frişcă lichidă.
Când devine tare se adaugă 500 gr de iaurt alb (adică nu cu fructe).
Se amestecă cu telul până la omogenizare.
Se prepară 1 plic de gelatină: 10 minute se lasă la înmuiere în apă rece, apoi se pune pe baie de aburi până se topeşte.
Gelatina se adaugă peste amestecul de iaurt şi frişcă.
Se pregăteşte o formă de tartă rotundă, un vas de yena sau o oală rotundă în care se pune o folie sau o pungă, astfel încât să nu se lipească tortul de pereţii recipientului.
Pe fundul vasului, pe folie sau pungă se pun fructe tăiate felii sau cubuleţe (opţional), apoi se toarnă amestecul de iaurt, gelatină şi frişcă.
La final, deasupra amestecului, se pun pişoturi, în ideea de a crea un blat (se pot înlocui pişcoturile cu biscuiţi sau cu blat de tort).
Se lasă în frigider câteva ore, apoi se răstoarnă pe o farfurie şi se înlătură folia de plastic.
Se serveşte rece-rece.

Poftă bună!🙂
( Insert inside joke -> Fără pătură, Cosmin, fără! Mai lasă-i pe RoBotzi).

About zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Familiarităţi, Făcute/făcubile și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s