Dacă tata-i un cârnaţ…

Cei trei purceluşi şi tatăl lor Sursa: Daily Dawdle

– Tata era un cârnaţ! Da, aşa a ajuns, săracul… Uite, îi păstrăm amintirea vie în tabloul de colo, zise porcuşorul mijlociu printre groh-ghiţuri.

Ştim cu toţii că Walt Disney şi-a împânzit desenele cu tot felul de ironii, remarci sexuale, comentarii sociale acide şi simboluri secrete. Probabil mulţi ne facem un ţel ca, atunci când vom avea ocazia de a revedea pe îndelete desenele lui, să pândim şi să descoperim ce a ascuns pe ici, pe colo. Şi nu le vom spune copiiilor decât când vor fi mari!

În adaptarea Disney a poveştii, purceluşii nu îl omoară pe lup şi nu-l gătesc, ci finalul e mai milos şi prietenos cu minţile copiiilor ce nu trebuie traumatizaţi cu răzbunări încă de mici. (Mă rog, noile desene numai asta fac!) Însă adaptarea Disney se bazează pe faptul că cei mici nu ştiu încă să citească sau nu-s prea atenţi la detalii, aşa că în casa celui mai brav dintre purceluşi, peretele e decorat cu un tablou în care apare tatăl-porc, sub forma unui şir de cârnaţi. Trist, dar iată că purceluşii au evoluat departe de trunchi şi nu i-au permis lupului să-i perpelească la proţap şi pe ei. Walt Disney ne sugerează subtil că, deşi tata-i un cârnaţ, fiul poate să fie pianist. 😛

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Văzute/ văzubile și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s