Muieţi îs posmagii?

Dispozitivul de înmuiat!

Leneşul din povestea lui Ion Creangă are acum o şansă să scape de la moarte, dacă măcar pune mâna pe o tijă de înmuiat… posmagii. Mă rog, biscuiţii. Ştiţi de leneş, nu? Era dus la spânzurătoare pentru că satul nu îi mai suporta puturoşenia, iar pe drum o cucoană a vrut să-l salveze şi a promis că îl va ţine ea, cu posmagi (regionalism, însemnând bucăţi de pâine uscată). La propunerea cucoanei leneşul a dat celebra replică: „Muieţi îs posmagii?”. Desigur că posmegii nu-s muieţi, prin definiţia lor, dar acum e mai simplu să fie înmuiaţi. Cel puţin cei rotunjori. Nişte tineri au inventat tija de ţinut biscuitele (dar numai cel cu cremă!) penru a fi înmuiat în lapte, astfel încât să nu mai ajungă degetele în pahar. Produs revoluţionar, nu alta! Probabil că americanii nu au linguriţe prin bucătării. :-??

Cei doi inventatori ai băţului de scufundat biscuiţi în lapte au cerut ajutorul sponsorilor pentru a putea scoate în serie aceste înmuietoare şi au obţinut bani, astfel că produsul revoluţionar va apărea în magazinele americane. (Via Toxel.com.) Dacă doriţi să-l aduceţi şi în România, faceţi totul pentru a sprijini această cauză dreaptă, a posmegilor muieţi!

Eu mai aştept până inventează cineva tija pătrăţoasă de înmuiat felii de chec în vin!

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Văzute/ văzubile și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Muieţi îs posmagii?

  1. DianaEmma zice:

    Tot un cleștișor ar merge mai bine… că s-ar putea folosi și la alte chestii înafară de Oreo. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s