Brangelina s-ar putea muta la Cluj, într-o casă din Grigorescu

Angelina, Brad şi cinci din cei şase copii ai lor

O casă al cărei living are „amenajare de tip american”, cu bucătărie în „stil clasic romantic”, „complet utilată cu cele necesare” este de vânzare în cartierul Grigorescu din Cluj. După mine, locatarii acestei case ar putea fi numai Angelina Jolie şi Brad Pitt cu găluştele lor, după ce şi-ar face toţi câte o operaţie de grefare cu bun gust arhitecto-decoraţional de tip românesc.

Partea dinspre grădina casei

Din câte am contabilizat, casa are patru tipuri diferite de geam: pătrat, dreptunghiular, semi-eliptic şi romboidal imens (la mansardă). Proiectul arhitectonic a pornit de la ideea proprietarului care a gândit scara interioară (despicată în două) drept „coloană vertebrală a casei”. Scara a fost proiectată  „înaintea casei, proprietarul ştiind din start ce îşi doreşte” (!!!), de aceea nu pot înţelege de ce vinde această locuinţă. Adică, eu nu concep să faci o casă absolut personalizată şi apoi să i-o vinzi cuiva. Cumpărătorul, bietul, ar trebui să fie o amibă şi să fagociteze pe de-a-ntregul gusturile şi opţiunile vânzătorului.

În fine, iată scara gen „Pe aripile vântului” (drepturi de autor pentru comparaţie: prietena mea Tana).

"Coloana vertebrală a casei"

De la parterul casei „la cheie”, cu fotografii de familie şi ghivece de flori incluse, am savurat delicioasele „nişe construite în pereţi pentru mici aranjamente”, cum ar fi acest mic aranjament:

Etajul are şase dormitoare: patru pentru copii şi două matrimoniale, acestea din urmă fiind (bine) dispuse faţă în faţă. Îmi şi închipui cum cuplul de părinţi şi unul dintre cuplurile de socrii se delectează dimineaţa cu întâlnirea din „logia” comună, respectiv micul hol care desparte uşile celor două dormitoare matrimoniale cu „decoraţiuni de tip romantic (care) sunt o dovadă a spaţiului comfortabil”. Respectivele decoraţiuni ar putea fi doar coverturile şi cele două perne că în rest dormitoarele au un aspect gol şi sec.

Mansarda cu acces separat m-a surprins prin funcţionalitatea ei inedită: cameră de protocol (cu geam romboidal şi ghivece uriaşe cu flori) şi patru birouri, probabil pentru cei patru copii cu dormitoarele lor aferente.

La demisol e un „garaj foarte spaţios pentru cel puţin patru maşini”, sală de forţă, „camera tehnică” (mi-aduc aminte când un prieten a auzit pentru prima dată de unghii tehnice şi credea că sunt ceva protecţie pentru cei care lucrează în fabrici şi uzine) şi „un apartament tip garsonieră”. Acest apartament tip garsonieră pare a fi fost amenajat special pentru un tânăr cuplu îndrăgostit, proaspăt căsătorit, care are nevoie de multă intimitate, deci de puţin spaţiu.

Tânărul cuplu ce va locui la demisol nu trebuie să se obosească nici măcar să înrămeze o fotografie de la nuntă, deoarece vânzătorul s-a ocupat deja să decoreze locuinţa cu zâmbete de miri şi ceas inspirat din picturile lui Salvador Dali.

În plus, tot vânzătorul casei, a mai decis că însurăţeii de la demisol, un cuplu încă neidentificat de colocatari ai lobotomizaţilor Pitt-Jolie, vor avea peşti acvatici. Că doar ce e la noi, democraţie?!

Prezentarea integrală a casei:

PS: Agenţii imobiliari care apar în filmele americane pur şi simplu folosesc trucul cu fursecurile când vor să vândă o casă. Adică fac prăjituri cu geamurile deschise în casa de vânzare şi apoi aşteaptă ofertele. Calea românească de a vinde o casă e infinit mai complicată.

Anunțuri

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Văzute/ văzubile și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Brangelina s-ar putea muta la Cluj, într-o casă din Grigorescu

 1. onnah zice:

  Mai, ingerasul din nisa construita in pereti pentru mici decoratiuni este in bucatarie, adica in mijlocul ei ;)). Numai de curiozitate, evident: oare cat costa?

  • zoldike zice:

   Casa are 600 de metri pătraţi utili, aia e de vreo 14 ori cât garsoniera mea. Plus grădina cu barbeque şi piscină… Decoraţiunule sunt de nepreţuit, mai sunt şi ficuşii şi peştii exotici… Mă gândesc, aşa, groso-modo, că îţi trebuie bani cât de la vreo 20 de jocuri de Monopoly. 😛

 2. Mihaela Hiticas zice:

  Pfuai… Dupa umila mea parere, casa asta nu ar putea fi cumparata decat de catre cineva care vrea sa o transforme in studio pentru filme xxx… deja vizualizez scenele de pe „coloana vertebrala”, sau unele in care cineva sta cu mainile agatate de ficusi :))
  Mare poate fi criza de-si vinde proprietarul casa visurilor sale 🙂

  • zoldike zice:

   :))Că bine zici, mai bine ar închiria-o pt proiecte cinematografice, să filmze „Pe aripile vântului”, varianta în care Scarlett nu îşi mai face rochie din draperii, ci stă pur şi simplu aşa cum e, fără perdea. 😛 Oricum, trist să-ţi faci o casă după toate nevoile tale, unice şi apoi să fie musai să o vinzi.

   Acu de f curând am găsit o altă casă despre care se spunea în articol că şi-a construit-o un bărbat holtei. Casa avea bucătărie şi living imense, amenajate în stil masculin şi de unde am tras concluzia că tipul dorea un partener de viaţă de acelaşi sex. Casa mai avea pe lângă dormitorul matrimonial şi două dormitoare pentru nişte viitori copii proiectaţi direct în adolescenţă, că aşa le erau amenajate dormitoarele. Na, ăla wishfull thinking! Cum scrie pe site-uri cu vorbe de duh şi feng-shui: dacă îţi amenajezi spaţiul ca şi cum eşti gata să-l împarţi, va apărea şi persoana cu care. :)) Good luck to that guy! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s