Piaţa Unirii e ca… ca… ca…

DSCF3699

Bideu stradal

Am văzut-o prima dată în această seară şi am ţipat. Nu de bucurie, ci pentru că un jet al minunatei amenajări era să îmi ţâşnească în fund. Despre minunata Piaţa Unirii din Cluj-Napoca zic. De unde era să ştiu eu şi Andra, umblând hăbăuce prin ploaie, că suntem în mijlocul fântânii şi că ăla nu-i tot trotuar?!! Ne-am apropiat să admirăm extraordinarele cuburi şi paralelipipeduri din marmură, de o finesse şi o… o… o… incredibile. Şi ce să vezi, eram în fântână, de fapt. Şi de pe „trotuar” a început să ţâşnească apă, diiiiirept în sus. Aşe, ni! Tot fu bine că jeturile astea se pornesc succesiv aşa că am reuşit să ne dăm la o parte din calea … artei şi a arhitecturii urbane şi a fengshuiului şi a … a… a…. a apei!

De ce nu e şi muzică acolo, aşa ca în Avram Iancu? Ce frumos a fost într-o seară când mă întorceam de la servici şi am putut asculta în faţa besericii piesa nemaipomenit de potrivită:

Că tot a venit vorba de religie (:)) ) noua chestiune din Piaţa Unirii seamănă binişor cu o amenajare din aia din casele de rugăciune ale pocăiţilor, în care se botează întru Domnu fraţii. Adică arată ca o vană mai mare. Dacă stau puţin îmi dau seama că mai lipsesc doar chiuveta şi vasul de toaletă pentru a fi Piaţa Unirii o baie completă, la scară uriaşă.

Anunțuri

Despre zoldike

Raluca Bugnar. Vinitură în Cluj, concepută la Petroşani, născută la Deva, trăită în comuna mineră Certeju de Sus. Am făcut liceu de mate-info, facultatea de jurna. Din 2007 trăiesc din scris (evident, nu cel de pe blog). Mă găseşti pe Twitter ca @ralucalexandra.
Acest articol a fost publicat în Văzute/ văzubile și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Piaţa Unirii e ca… ca… ca…

 1. gheghe zice:

  nu-i vom mai spune pietei „la coaele calului”, ci „la ciment”.
  p.s. unde ai avut ocazia sa vezi o vana pentru pocaiti?

  • zoldike zice:

   da. :)) multe intalniri romantice se pot da acolo, la umbra… eh! in soare deschis (cum zic baietii de la implant)

   cred că se vor muta in piata unirii evenimentele care acum se organizeaza pe platoul de la sala sporturilor. daca nu e asa, nu are chiar nicio logica atata piatra cubica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s